9. aprillil avaldas Ford pressiteate, et enimmüüdud sõiduauto on Ford Focus, mida ettevõtte teatel müüdi aastaga 1 097 618 eksemplari. Statistika allikana viidati sõltumatule analüüsifirmale Polk.

Nädalajagu päevi hiljem teatas aga Jaapani autotootja Toyota, et kõige populaarsem automudel maailmas oli hoopis Toyota Corolla, mida müüdi 1 098 524 eksemplari. Statistiliste andmete allikaks oli taas analüüsifirma Polk statistika. Vahe Toyota kasuks oli vaid 906 autot.

Veel mõni päev hiljem avaldas Toyota aga uue pressiteate, milles väideti, et eelmisel aastal müüdi kogu maailmas 1,22 miljonit Corollat. Selle numbri osas viidati ettevõtte enda andmetele.

Polk'i statistika peaks hõlvama 96 protsenti kogu maailma uute autode turust.

Fordi esindajate sõnul ei peegelda see statistika aga tegelikku pilti, sest Focuse kohta käiv info sisaldab vaid Focus sedaani, luukpära ja universaali müügiandmeid, kirjutab Cars.com. Samas Toyota liidab Corolla müüginumbrite alla kõik sõidukid, mis kannavad mõnel turul nime Corolla.

Sarnane vaidlus selle üle, kellel oli pikem müüdud autode rivi, leidis aset ka 2013. aasta kevadel, kui Toyota ja Ford kemplesid maailma enimmüüdud automudeli üle. Ka siis vaieldi lõputult selle üle, kes müüs rohkem autosid ja milliseid sõidukeid tohib või ei tohi arvesse võtta. Lõplikku selgust aga ei saadudki ja vana vaidlus käib uuel aastal taas uue hooga.

Kui võtta arvesse aga kõik müüdud autod, on 2013. aasta edetabel maailmas selline:

Toyota
General Motors
Volkswagen Group
Nissan-Renault
Hyundai-Kia
Ford
Fiat-Chrysler
Honda
PSA Peugeot Citroen
BMW

Eestis registreeriti 2013. aastal Maanteeameti statistika andmetel uusi Toyota kaubamärki kandvaid sõiduautosid 2498, Forde aga 602.

Nime Toyota Corolla kandvaid sõidukeid (sedaanid) registreeriti 2013. aastal Maanteeameti andmetel Eestis 166. Nime Ford Focus kandvaid autosid (luukpärad, sedaanid ja universaalid) registreeriti uuena eelmisel aastal 245.