Pärast seda, kui USA Venemaa eraisikutele ja ettevõtete Krimmi annekteerimise järgselt täiendavaid sanktsioone rakendas, teatas Citigroup aruandes, et rahapaigutused Venemaale vähenesid aasta kolme kuu kokkuvõttes mullu sama ajaga võrreldes 9 protsenti 9,4 miljardi dollarini.

JP Morgan Chase on tegevust Venemaal kärpinud 13 protsenti 4,7 miljardi dollarini ja Bank of America 22 protsenti 5,2 miljardi dollarini.

USA ja Saksamaa hoiatasid reedel, et kui Venemaa peaks 25. maiks kavandatud Ukraina presidendivalimisi takistama, siis rakendatakse sanktsioone juba Venemaa tööstuse oluliste sektorite suhtes.
Citibanki teatel ei ole Ukraina kriis panga tulemustele mõju avaldanud, kuid pank hoiatas, et täiendavad sanktsioonid mõjutaksid äritegevust negatiivselt.

JPMorgan jälgib tähelepanelikult olukorda Venemaal ja võimalike uute sanktsioonide ning pingelise olukorraga seotud ebakindluse mõju turule.

Majandusleht kirjutab, et suurem osa läänriikide pankadest on sanktsioonide alla langenud isikutega seotud finantsasutustega seotust vähendanud, kuid paljud neist ütlevad, et ei ole Venemaal olemasolevaid suhteid katkestanud.