Laupäeval saatis Eesti Apteekrite Liit välja pressiteate, kus kurtis, pärast seda, kui riigikohus kuulutas apteegi omandipiirangud põhiseadusvastaseks, on maapiirkondade apteegipidajad valutanud südant oma tuleviku pärast ning maa-apteeke ootab ees sulgemine. Kui hetkel suletakse kolm apteeki, siis liidu liikmete seas läbi viidud küsitlus näitab, et lühikese aja jooksul võib neile kolmele apteegile järgneda veel 18 maa-apteegi sulgemine.

Pühapäeval kinnitas Soome kapitalil põhineva Ülikooli Apteegi siinne juht Reet Teng, et ettevõte on asutamispiirangute kadumisel valmis laienema üle Eesti ja tagama ravimite kättesaadavuse ka nendes piirkondades, kus apteegid väidetavalt suletakse.

Täna saatis Eesti Apteekrite Liit välja uue pressiteate, kus süüdistab Ülikooli Apteeki bluffimises ning maainimestele valede lootuste andmises. „Ülikooli Apteek on Eestis tegutsenud juba 11 aastat, sellegipoolest on nad maal avanud seni vaid ühe apteegi Mustlas. Seesama Mustla apteek aga asub "juhuslikult" paikneb Reet Tengiga sama perekonnanime kandva Toivo Tengi üüripinnal,“ ütles EAL-i esinaine Ülle Rebane. „Ilmselgelt kannab nende tänane jutt propaganda eesmärki ja on mõeldud lihtsameelsete lollitamiseks. Kui Ülikooli Apteeki huvitaks tõesti maa-apteekide avamine, siis on neil olnud hulgaliselt võimalusi seda juba viimase 11 aasta jooksul teha, aga see ei huvita neid karvavõrdki,“ tõdes Rebane.