Kaubad olid 2013. aasta aprilliga võrreldes 0,7% kallimad ja teenused 0,6% odavamad.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta aprilliga võrreldes langenud 0,8% ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 0,5%.

2013. aasta aprilliga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enim elekter, soojusenergia ja küte, milles kodudesse jõudnud elekter oli 7,4% ja soojusenergia 4,4% odavam. Eelmise aasta aprilliga võrreldes oli suurem mõju indeksile veel alkohoolsetel jookidel ja tubakal, mis kallinesid aastaga vastavalt 3,5% ja 6,2% ning piimatoodetel, mis mullusega võrreldes olid 7,5% kallimad.

Mootorikütus on aastataguse ajaga võrreldes odavnenud 3,4%. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud juust (11%) ning odavnenud suhkur (25%).

Märtsiga võrreldes oli aprillis tarbijahinnaindeksi peamiseks mõjutajaks samuti elekter, soojusenergia ja küte, milles kodudesse jõudnud elekter oli 1,5% ja soojusenergia 0,7% odavam. Suuremat mõju avaldasid indeksi kuumuutusele veel 11% odavamad lennukipiletid ja 6,4% kallinenud mitmesugune puuvili, samuti 0,7% kallinenud alkohoolsed joogid ja tubakas ning 10%-lise kevadise kallinemise läbi teinud majutusteenused.