Pohl rääkis kohtule vande all, et pärast seda, kui ta oli 2008. aastal Väino Pentusele Autorollo maha müünud, sai ta Väinolt ettepaneku hakata juhatuse liikmeks. Samas mingisuguseid sisulisi juhatuse liikme ülessandeid tal enda sõnul polnud ning ta oli vaid nimi paberil. Samuti ei saanud ta ka juhatuse liikmeks olemise eest tasu ning tema sissetulek piirdus firmas töötava autojuhi palgaga.

Pohl, kes jäi firmasse tööle autojuhina, ei teinud enda sõnutsi näiteks mitte ühtegi pangaülekannet, allkirjastanud mitte ühtegi dokumenti ega ka osalenud kuidagi firma juhtimises. Kuigi kohtus esitati väljavõtteid, kus Pohla nime alt oli tehtud pangaülekandeid, lükkas mees need väited tagasi. Ta selgitas, et kuna pangakalkulaatorid olid vanast ajast tema nimel ja ta andis need koos firmaga Väino Pentusele üle, siis võivad mõned maksed tõesti tema nime all kajastuda, aga tema neid teinud ei ole.

Seda, kes aga tema eest makseid tegi, Autorollo üks asutajatest öelda ei osanud, kuid ta pakkus kahe variandina välja Väino Pentuse enda ning kolmanda juhatuse liikme Janos Sillamaa, kes on aga ka teadaolevalt avalikult ja kohtus vande all rääkinud, et ei teadnud firma seisust suhteliselt midagi.

Kohtuistung kuulutati Tiit Pohla tunnistuste andmise vältel poole pealt kinniseks, kuna kohtus tuli avaldamisele delikaatseid isikuandmeid sisaldav informatsioon. Samuti kuulutas kohus samadel põhjustel kinniseks ka keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse tunnistuste andmise osa istungist.

Autorollo kohtuasjas nõuavad võlausaldajad sadadesse tuhandetesse eurodesse ulatuvaid Autorollo võlgasid sisse Rain Rosimannuselt, Keit Pentus-Rosimannuselt ja Siim Roodelt ning nendega seotud firmadelt, kuna võlausaldajate hinnangul juhtis kolmik Autorollot enne selle pankrotti ja kantis selle varast tühjaks. Kuigi avalikuks on tulnud mitmesuguseid viiteid ja tunnistusi, siis kõik kolm kostjat eitavad kõiki süüdistusi.

Mullu jaanuaris näiteks eitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Delfile antud intervjuus kategooriliselt Autorollo eest maksete tegemist ning enda ja oma abikaasa Rain Rosimannuse seotust firmaga. "Mina ühtegi Autorolloga tehtud kannet ei ole teinud ega ei oleks saanudki seda teha, see on fakt /.../ Neid tehinguid saavad teha ikkagi vaid juhatuse liikmed," ütles Pentus-Rosimannus toona Delfile.

Rain Rosimannus ütles tänavu aprillis pärast Delfis ilmunud artiklit e-kirjade kohta, kus oli mitmeid viiteid nende seotusele firma juhtimisega, et käimasoleva kohtuvaidluse mõjutamine meedia vahendusel ja kohtu poolt tagasilükatud dokumentidega sündmustest kallutatud pildi loomine on nende perelt raha välja pressivate tegelaste taktika olnud selle tsiviilvaidluse algusest peale.

"Kõik need niinimetatud tõendid, mille kohus tagasi lükkas, ja mis nüüd taas kord toimetustesse tassitud, näitavad ja tõendavad üksnes seda sama, mida ma olen kogu aeg rääkinud - kui Väino on palunud, olen teda võimaluse korral aidanud. Kogu minu puutumus Autorolloga piirdub sellega, et Väino on minu abikaasa isa, meie pere liige, keda olen teinekord aidanud.

"Ma ei ole kunagi tänaseks 17-aastase tegevusajalooga Autorollot juhtinud või selles firmas midagi otsustanud, vastupidised väited on raha väljapressimise eesmärgil levitatavad pahatahtlikud väljamõeldised," leiab Rosimannus.