„Konkurents Tallinna büroopindade turul on äärmiselt tihe – paljud ettevõtted otsivad värskeid lahendusi, kuid uusi pindu on viimastel aastatel juurde tekkinud ikkagi suhteliselt vähe,“ selgitas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov olukorda ärikinnisvara turul.

„Ka Ülemiste City büroopinnad on tänaseks pea 100 protsenti välja renditud. Seda enam on mul hea meel, et lepingu sõlmimine Nordeconiga läks edukalt ja saame uue büroohoone ehitusega pihta hakata tähtajaliselt. Pärast uue hoone valmimist kasvab linnakus üüritav pind tänaselt 63 tuhandelt ruutmeetrilt 73 tuhande ruutmeetrini,“ lisas Jostov.

Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur rääkis, et tänavust kevadet ilmestab eratellijate aktiivsem tegutsemine ehitusvaldkonnas ja seoses sellega on Nordeconi portfelli lisandunud ka mitmeid huvitavaid ja omanäolisi hooneid, mis valmides püüavad iga mööduja pilku. "Samasse ritta kuulub ka Lõõtsa tn 5 kerkiv büroohoone, mida iseloomustab maksimaalne keskkonnateadlikkus ja säästev mõtteviis. Tänapäeva ehitaja peab igal juhul arvestama kõige sellega ja ajaga kaasas käima, “ märkis Ambur.

Hoonele on kavandatud huvitav digitrükil põhinev fassaadikujundus ja põnevatest tehnoloogilistest lahendustest hakkavad hoone lõunafassaadi katma horisontaalsete päikesevarjudena seinast eenduvad päikesepaneelid. Ühtlasi taotletakse hoonele keskkonnateadlikkuse sertifitseeritud LEED kuldtaset – see tähendab, et hoone ehitatakse peamiselt taaskasutatavatest ja kohalikest ehitusmaterjalidest.

Büroohoonel on 13 korrust, kõrgus maapinnast on 49,5 meetrit ning suletud netopindala ligikaudu 11 000 ruutmeetrit.