Palmeri sõnutsi mõjutasid mullust tulemust enim vanad restruktureerimiskulud, lennukikulud ning riigile tasutavad intressimaksed. Seni kuni Euroopa Komisjon ei ole langetanud oma otsust riigiabi küsimuses ei ole ka võimalik lennufirmat kapitaliseerida. „Loomulikult ei tunne me ennast Euroopa Komisjoni otsuse ootuses hästi. Ebamäärane ooteseisund on alati halb,“ lausus Palmer, kes ootab otsust selle aasta lõpuks või järgmise alguseks.

Kui Euroopa Komisjon oma otsuse langetab ja see on lennufirma suhtes positiivne, saab valitsus laenu kapitaliks konverteerida ettevõtte jaoks kaovad intressikulud. „ Siis oleksime jälle normaalne firma,“ lausus Palmer.

Ka selle aasta peaks ettevõte lõpetama plaanide kohaselt väikse miinusega, kuid selle täpset suurust ei soostunud Palmer avaldama. „Me ei avalda prognoose,“ lausus ta.

Värske majandus- ja taristuministrina tööle asunud Urve Palo märtsikuised sõnad, et Estonian Airi ootab ilmselt pankrot, vähendasid lennufirma piletimüük päevaga pea 65 000 euro võrra. Tänaseks on Palmeri sõnutsi arusaamatused ministriga ajalugu. “Olen kindel, et ta toetab ettevõtet, lausus Palmer.

Estonian Air lõpetas eelmise aasta 8,1 miljoni eurose kahjumiga. Aasta varem oli kahjuminumber 49 miljonit eurot. Ettevõtte käive oli mullu 73,2 miljonit eurot ehk tunamullusest veerandi võrra väiksem.