Muru vajab hooldamist. Riisu ära kulu, praht ja lehed. Õhuta muru kamarat hargiga või kasuta spetsiaalset kobestit. Paranda kulunud või surnud kohad. Kobesta või eemalda sealt pindmine kiht, vajadusel lisa komposti ja külva võimalusel sama muruseemet, mida rajamisel kasutasid. Kui muru hakkab rohetama on aeg anda talle kevadväetist. Selleks sobib muruväetis või üldine aia kevadväetis. Sambla esinemisel murus kasuta väetist millesse on segatud samblatõrjet. Kui muru väetatakse nõuetekohaselt ja regulaarselt pole reeglina murus kasvavaid ilupuid ja põõsaid vaja täiendavalt väetada.

Roosid tuleb suveks ette valmistada. Kuu alguseks on talvekatted eemaldatud roosidelt, elulõngadelt ja kiviktaimla taimedelt. Lõika roose tagasi. Eemaldades külmunud, kuivanud, kahjustunud ja nõrgad oksad. Peenraroosidele jäta viis kuni kaheka tugevat oksa. Roniroosidel eemalda kõik üle nelja-aastased oksad. Kõrgetel pargiroosidel kärbi vaid võrse tippe. Erguta roosi kasvu multšides kompostiga või spetsiaalse roosiväetisega. Väetada tuleks kindlasti ka elulõngasi. Kata elulõngade alused lamedate kividega sest nende juured vajavad jahedust.

Läbi on saamas paljasjuursete istikute istutamise aeg. Kuu keskel võib alustada okaspuudega istutustöödega. Ka konteinertaimede istutuseks on nüüd paras aeg. Kindlasti ära unusta taimi istutusjärgselt kasta! Kuival ja kuumal kevadel piserdage vastistutatud okaspuid. Nad ei juurdu nii kiiresti, et varustada taime piisava koguse veega ja vajavad kõrvalist abi.

Maikuu on peenarde tegemise ja avamaale külvamise aeg. Lisa püsilille-ja köögiviljapeenardesse komposti (kui see jäi sügisel tegemata). Jaga või piira püsilillepuhmaid. Kobesta, väeta ja multši puude ja põõsaste aluseid. Multšiks sobib hästi kompost, koorepuru ja neutraliseeritud turvas. Külva redist, salatit, petersell, tilli, hernest, peeti, porgandit jne. Aeg külviks on küps kui muld ei tundu käega katsudes külm ja ei jää peos pigistades kõvaks tükiks. Tee kevadine peenra läbikaevamine hargiga, sest nii jääb muld kobedam ja vihmaussidele ohutum. Eemalda kõik umbrohud, eriti mitmeaastaste umbrohtude juured. Kasta külvivagu enne korralikult läbi eelsoojendatud veega. Külva piisavalt hõredalt arvestades iga liigi eripära rea- ja taimevahe osas. Alguses võib katta külvid kattelooriga. See hoiab sooja, niiskust ja kaitseb kahjurite eest.

Kasvuhoone peenardesse, pottidesse või kilekottidesse istuta tomati, kurgi ja teiste meelepäraste katmikkultuuride taimi. Kuu lõpus istuta välja kasvuhoones ettekasvatatud taimed - kapsad, salatid, suvelilled jne. Enne õue viimist harjuta taimi madalamate temperatuuridega. Alanda õhutamisega kasvuhoone temperatuuri või vii taimi päeval kastiga välja ja õhtul sisse tagasi. Jälgi, et taimed ei jääks tuuletõmbuse kätte. Päev enne väljaistutamist kasta taimi korralikult. Istuta pilves ilmaga või õhtupoolikul. Kuna öökülmade oht püsib, ole valmis varajasi külve, väljaistutatud suvelilli ja õitsvaid maasikaid kattelooriga kaitsma.

Vaata aiakaupade sooduspakkumisi siin.

Vaata Bauhofi pakkumisi siin.

Vaata Eesti suurimate kaupluste parimaid pakkumisi siin.