Swedbank lõpetab Haapsalus ka valuutavahetamise teenuse.

„Mitu lennukit tõuseb Haapsalust õhku? Mitu kruiisilaeva siit stardib?“ kõlas Jekabsoni vastus Lääne Elu ajakirjanikule, kes tundis huvi, kuidas peavad ilma valuutavahetuseta hakkama saama Haapsalu elanikud ja linna külastavad välismaalased, kelle kulutatud raha on suvituslinna jaoks eluliselt oluline sissetulek.

Ajakirjanik märkis Jekabsoniga tehtud intervjuus, et Haapsalu on üha populaarsem ka Vene turistide seas ja jäävad nüüd raha vahetamise võimalusest ilma.

„Kõigil neil, kes maailmas ringi reisivad, on ju pangakaart. Meil on siin aga masinad, kus saab raha välja võtta. Ma ei näe probleemi,“ vastas Jekabson.

Ajakirjanik viitas sellele, et mitmed prominentsed läänlased nagu näiteks riigikogu liige Neeme Suur ja Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid on Swedbanki sammust nördinud.

„Kui kohalik omavalitsus kuulutab välja finantseerija leidmiseks hanke, siis jälgitakse, kes teeb soodsama pakkumuse. Miks ei võeta arvesse, kas kohapealne kontor pakub kohalikele tööd? Siis ei ole see ju oluline. Praegu avaldatakse kohalike esindajate poolt negatiivset arvamus ühe teenuse kohta, aga kui seesama omavalitsus kuulutab välja finantseerimishanke, ei arvestata, et pakkujaks kvalifitseerub pank, kel on koha peal kontor,“ vastas Jekabson.

Nimelt otsustas Haapsalu linn hiljuti, et võtab linna jaoks oluliste projektide teostamiseks laenu Nordeast.

Jekabson lisas, et tema meelest reageerib Karilaid oma protestiaktsiooniga üle.

Üleskutse loobuda haapsallastel igasugustest Swedbanki teenustest ja valida endale mõni alternatiivne asutus, kus oma hoiuseid hoida ja kuhu palka kanda, tegi Haapsau linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid paari päeva eest vastuseks Swedbanki otsusele muuta 9. juunist Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Kaob ka valuutavahetus.