„Oleme teinud kaks aastat börsileminekuks ettevalmistusi ning 2015. aastal või hiljemalt 2016. aasta esimeses pooles saab meist avalik ettevõte,“ ütles Viisemann. Tema sõnul on pangale oluline olla avatud uuele kapitalile.

Premia Foodsi juht Katre Kõvask julgustas foormil firmasid börsile minema, endise turundusinimesena hindab ta IPOga kaasnevat positiivset PRi. "Brändi tuntus kasvab ning iga päev vähemalt paar ajakirjanikku küsivad midagi," märkis ta.

Balti börsid korraldasid täna Riias Balti kapitaliturgude teemalise foorumi „Capital Market as a Driver of Economic Growth and Job Creation“. Foorumi läbivaks sõnumiks oli, et kapitalituru edendamisse panustamine on Balti riikide majanduste edasise arengu jaoks äärmiselt oluline.

Kapitaliturg ei paku finantseerimist ainuüksi eraettevõtetele, vaid võimaldab ka valitsustel kaasata kapitali suurprojekide elluviimiseks ning muuta efektiivsemaks riigiettevõtete juhtimist ning tegevust.

„Usume, et hästi toimiva kapitalituru potentsiaal Balti riikide elanike heaolu suurendamiseks on veel kasutamata,“ ütles NASDAQ OMX Balti juht Arminta Saladžienė. “Foorum on osa meie panusest edendamaks Baltikumi kapitaliturgu. Olles osa kauplemis- ning börsiteenuste pakkumises ülemaailmset liidrirolli hoidvast NASDAQ OMX Group-ist, kasutame oma tipp-tasemel infrastruktuuri, et kindlustada ettevõtetele ligipääs finantseeringutele,“ lisas ta.

Foorumil osalesid ettevõtjad, poliitikud, investeerimis- ja nõustajate kogukond Baltikumist ja Põhjamaadest, kes jagasid ideid ja edulugusid. Arutleti, kuidas suurendada kapitalituru kui olulise pikaajalise finantseerimisallika tähtsust, milline peaks olema valitsuste roll ettevõtetele rahastuseks parema ligipääsu võimaldamisel ning kuidas saaksid Balti institutsionaalsed investorid, näiteks pensionifondid, panustada koduturu ettevõtete pikaajalisse rahastamisse. Konverentsil osales enam kui 150 finantsturgudega seotud inimest Balti- ja Põhjamaadest.

“Meil on hea meel, et Riias peetud Balti kapitaliturgude foorumil osalemise vastu tunti sedavõrd suurt huvi,“ ütles NASDAQ OMX Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. „See näitab, et kapitaliturgude arendamise ja konkreetsemalt ka näiteks IPO-de hoogustumiseks soodsama pinnase loomise osas saame loota turuosaliste koostööle ka edaspidi.“

Auziņa-Melalksne sõnul peaks Balti riikide üheks oluliseks eesmärgiks olema kapitali kaasamiseks vajaliku ökosüsteemi loomine, mille kujundamisel osaleksid nii poliitikud, börsid, investeerimispangad, institutsionaalsed investorid ning teised turuosalised, ning mille eesmärk olekset pakkuda parimaid võimalikke tingimusi ettevõtetele kasvamiseks ja töökohtade loomiseks.