Ärilehe fotograaf käis uudistamas Tahkuranna golfiväljakut ning kui osades kohtades laiutavad veel tühjad liivaväljad, siis enamjaolt on plats murukatte peale saanud.

Golfiväljaku arendaja OÜ Golfer juhatuse esimees ja AS Wendre nõukogu liige Urvo Martensi sõnul on praeguseks juba 16 rada sellises seisus, et võiks lausa mängima hakata. Kuna aga poolikut väljakut avada ei taheta, siis järgmise aasta golfihooaja alguseks peaks valmis olema kõik 18 golfirada koos harjutusväljakuga.

Martens rääkis, et väljaku ehitus ja võimalus Tahkurannas mängima hakata läheb maksma umbes 3,5 miljonit eurot, teine sama mõõtu summa lisandub veel infrastruktuuri väljaarendamisel. "Pole saladus, et tekstiilitootja Wendre on olnud suurim projekti toetaja ja rahastaja ning praegu on ka muutmisel kontserni struktuur, millega Wendre omandaks enamuse golfiväljakust."

Martensi sõnul ei saa aga golfiväljaku arendust pidada kasumiprojektiks, pigem on see suurkontserni panustamine keskkonda, kus nende ettevõtlus on aastakümneid edukalt arenenud.

Golfiväljaku ümber laiub 70 krunti ja koht ka hotelliehituseks, seega ei välistanud Martens ka piirkonna ärilise arendamise võimalikkust. Samuti on mõeldud koostöö peale lähedalasuva Lottemaaga, mis juba sel suvel külastajatele väravad avab.

Wendre omanik Peter Hunt on ka Saaremaa golfiväljaku omanik.