"Ärge tehke Eesti riiki süüdlaseks selles, mida on teinud üks teine riik. Eesti pole seda suppi korraldanud," rääkis Ligi tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Külmutaja oli Ligi sõnul Venemaa ning tegemist oli poliitilise aktsiooniga. "Kui välisvaluuta tekkis, polnud meil isegi turumajandusikke suhteid. Masohhistlikud ettekujutused sellest, et Eesti riik suurte summadega seda tagantjärele heastab, tasub unustada. Praegused maksumaksjad ei pea kahjusid kinni maksma," on Ligi veendunud.

Ligi lisas veel, et ei usu VEB fondi teemaliste uudiste osas enam midagi. "Ikka ilmuvad nn uued jäljed jne. Ma ei usu, et riigikontroll hammustas selle läbi. Laitmatuid lahendusi pole ja rahadega sahkerdamise osas hoiaks ma meeles, et sertifikaatidel olid tingimused ning võlausaldajatel oli võimalus raha tagasi küsida," sõnas ta.

Täna tutvustavad riigikontrolör Alar Karis ning tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo kurikuulsa VEB Fondi auditiaruannet. Riigikontrolli tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo tõdes VEB Fondi auditi tutvustamisel, et riigikontroll lähtus auditi koostamisel kättesaadavatest dokumentidest ja inimeste ütlustest, kuid dokumentide häda on see, et need ei räägi inimeste ega tehingute motiividest.

Olgo lausus seda vastuseks küsimusele, kas Siim Kallas ja Vahur Kraft olid teadlikud TSL Internationali skeemist.

Riigikontrolör Alar Karis lisas, et ka Eesti Pank on omapoolse uurimise tulemusena kinnitanud, et TSL Internationali kirja koostamine oli teadlik tegevus.