"Nukuteater! Elame kaasa, tuleb pikem etendus. Noh, ma ei tea, kõik enne välja öeldud arvamused või lood: näiteks minister ütles, et tal ei olnud kindlust, et laevad valmis saavad - see kõik ju kinnitab, et tegelikult mingit plaani tõsiselt sadama kaudu asja ajada ei ole, " rääkis Meelis Atonen intervjuus ETV saatele "Terevisioon".

"Pärast eilset sadama nõukogu, teades, kuidas need asjad seal kõik toimivad - köögipoole pealt -, on kaks võimalust: et kas valitsus ja sadama nõukogu on kollektiivselt hulluks läinud või käib selline kolme-nelja inimese poolt hästi dirigeeritud näidend, mille eesmärgiks on selgelt kätte mängida eraettevõttele majanduslik võit maksumaksjate arvel," ütles Juhan Parts ning lisas, et on nõus Atoneniga, et tegemist on pigem teise variandiga.

Partsi sõnul on riigi jaoks investeering laevadesse kindlasti odavam kui oleks seda teha erainvestoril.

"Kõige lollim, mida teha saab: eilne sadama nõukogu siis nii-öelda näidendi stsenaariumi järgi (otsustas), et sadam nüüd peaks hakkama ka opereerima - sisenema sisuliselt nii-öelda ühistransporditeenuse turule. No tule taevas appi!" ütles Parts.Loe pikemalt ja vaata intervjuud ERR-i portaalist.