Teadlaste hinnangul tekitab üks kohvik kuni kümme kilo kohvipaksu päevas, sellest saaks vastava aparatuuri olemasolu korral toota kaks liitrit biodiislit, kirjutab ajakiri Auto Express.

Ühe kohviku kohta on selline kogus küll äärmiselt väike, kuid suurte kohvikukettide puhul võib biodiisli kogus olla märkimisväärne. Nii võiks näiteks Starbucksi või mõne teise kohvikuteketi sõidukid sõita just nende enda kohvipaksu abil toodetud kütusega.

Teadlaste hinnangul pole siiski mõistlik luua diislivabrikut iga kohviku juurde eraldi, vaid selle tootmiseks on mõistlik luua keskne ettevõte. Üks selline firma, mis kannab nime bio-bean, on Londonis juba olemas ja toodab biokütust kohvi jahvatamise jääkidest.

Samuti saaks kütuse baasmaterjalina kasutada ära kohvi röstimisel üle jäävat praaktoodangut.

Ülikooli uurimistööde käigus suudeti biodiislit toota 20 maailma erinevast piirkonnast pärit kohviubadest.