Reformierakonna esiorganisaator Kristen Michal asutas mullu osaühingu Rohelised Torud. Michal asutas osaühingu sissemakset tegemata. Samas laenas Michal "torudele" kohe 60 000 eurot, misjärel laenas osaühing 58 500 eurot sellest 60 000 eurost seejärel uuesti välja.

Laen on antud lühiajaliselt ehk peaks tagasi tulema järgneva aasta jooksul.

Ärileht päris Kristen Michalilt, miks ta isiklikult laenas endale kuuluvatele "torudele" 60 000 eurot ja seejärel laenasid "torud" ehk sisuliselt Michal ise 58 500 eurot sellest kohe äriühingu kaudu edasi.

Kui Te soovisite tõepoolest kellelegi või millelegi laenu anda, miks Te
seda eraisikuna ei teinud, vaid asutasite selle laenu andmiseks
äriühingu?

Kristen Michal vastas, et tõepoolest, omaniku poolt alustavasse ettevõttes raha andmisel on omaniku laen vist üsna üldlevinud viis.

"Müüsin oma väärtpaberid ja asutasin ettevõtte, et selles hoida sääste ja neid investeerida tulu teenimise eesmärgil. Laenu andis mulle kuuluv ettevõte samuti eesmärgiga teenida tulu, igapäevaselt on mul mõnevõrra keeruline aktsiaturgudega ennast kursis hoida, nii oli kokkuvõttes hetkel ajagraafikut vaadates lihtsam. Kas tulu teenin, eks seda siis näe järgmise aasta aruandest, see saab sinna ju kirja. Ise loodan küll, aga ega alati nii ka lähe, nagu loodad," selgitas Michal.