Rosimannuse sõnul on kohtuotsuse puhul tegemist pigem poliitilise kui õigusliku otsusega, et avalikkus pärast pooleteistaastast massiivset ootuste kütmist rahule jääks.

"Loomulikult kaeban ma edasi, sest tegu on minu suhtes ilmse ülekohtuga ja õigusruumi seisukohalt üsna ettenägematute tagajärgedega otsusega," kinnitas Rosimannus.

Ärimehe sõnul ei saa selle otsuse valguses edaspidi rahulikult magada enam ükski Eesti inimene, kelle lähituttavate hulgas on mõne ettevõtte juhatuse liige.

"Selle otsuse analoogia põhjal võidakse nad kõik teha vastutavaks asjade eest, millele neil pole olnud mingit mõju ja üksnes selle pärast, et nad viisid oma sugulase või sõbra autoga tööle, soovitasid leheloo või kuuldu põhjal neile mõnd spetsialisti, aitasid neil tõlkida paari lauset või abistasid exceli tabelis valemite kokkupanemisega," leidis ta.

Rosimannus kinnitas, et ta ei ole midagi valesti teinud. "Ma ei saa vastutada teiste täiskasvanud inimeste tegude eest ja ma ei kavatse selle ilmse ülekohtuga enda suhtes kunagi leppida," märkis Rosimannus.