„Riigi aktsiisipoliitika ei saa teenida üksnes riigi tulude kasvatamise eesmärki, see peab olema eelkõige kantud arusaadavast tarbimise reguleerimise eesmärgist. Alkoholiaktsiisid peaksid kasvama pikaajalise ja ette ennustatava kava alusel koos elatustaseme kasvuga, mitte eelarvesurvest lähtudes hoogtöö korras, nagu valitsus seda teha tahab,“ rääkis Aaviksoo.

Tema sõnul on lubamatu, et riik taganeb aktsiiside varasematest kokkulepetest samamoodi kui vanemapensionide korral ainuüksi uute poliitlubaduste katteks, kuna aktsiisipoliitika vajab stabiilsust ja ettearvatavust.

„Alkoholi tarbimist tuleb piirata ühtsetel alustel igasuguste alkohoolsete jookide lõikes ja eelkõige lähtudes alkoholisisaldusest - ei ole olemas häid ja halbu joovastavaid jooke. Riigi alkoholipoliitika peab olema terviklikult suunatud tarbimise vähendamisele ja seda eelkõige noorte seas,“ lausus Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul toetab IRL alkoholiaktsiiside tõusu ja aktsiisimäärade ühtlustamise suunda, ent seda peab tegema pikaajalise ja ette ennustatava kava alusel.