KENTMANNI 8a
Kaitsepolitsei kuulas salaja pealt, kuidas maa-ameti toonane juht Kalev Kangur lubas selle krundi Toomas Annusega seotud firmale ära juba enne riigimaade kinnistamist. Praegu kerkib sellele kesklinnas, otse kaitseministeeriumi ja Eesti Panga kõrval asuvale krundile, 93 korteriga äri- ja eluhoone. Ehitajaks loomulikult Merko. Koos Merkole kuuluva osaühinguga Metsailu on kinnistu omanik ka Eesti luterlik kirik.

KRISTIINA 12 Märtsis 2005 teatas Villu Reiljan selle nn Uue Maailma rajoonis paikneva maatüki erastamisest huvitatud Anne Ollole, et keskkonnaministeerium ei plaani kinnistu võõrandamist. Üheksa kuud hiljem läks maatükk maadevahetuse käigus Merko grupile, kes ehitas sinna viiekorruselise 15 korteriga maja. Ülemised neli korterit on läbi kahe korruse.

HOBUJAAMA 17b Selge tõestus, et maadevahetused jõudsid ka Tallinna südalinna. Kõnealune maatükk liideti kinnistuga Rotermanni 5 /Roseni 10 ja seal asub nn Oranž maja.

HOBUJAAMA 11a Liidetud kinnistuga Rotermanni 8. Sellele kerkis kontorihoone, kus muuhulgas asuvad Urmas Sõõrumaa kinnisvaraäri ja Pentuse peret teenindav advokaadibüroo MAQS.

TEDRE 55: Mais 2005 arutasid Toomas Annus ja Kalev Kangur Maa-ameti saunas(!) ka selle krundi vahetamist. Jälgede segamiseks vahetati maatükk variisikuna tegutsenud ettevõtja Koit Uusi nimele. Praegu ehitab Merko sinna uhket kortermaja ja ärihoonet.

KOLDE PST 67 10. detsembril 2004 kaebas Arco Vara suuromanik Hillar-Peeter Luitsalu Toomas Annusele, et neil oli ju kokkulepe, et Kolde puiestee jääb Arco Varale. “Nüüd, ee, nüüd tuli välja, et te olete esitanud täpselt sellele meie kõrvaolevale maale nagu avalduse, on ju.” Lõpuks ehitas sinna 54 korteriga maja siiski Merko grupp.

KÄNNU 29 Nn spikris Reiljanile oli kirjas Merko huvi Räägu-Käänu kvartali vastu. Firma ehitas 2006. aastal sinna ridaelamud (16 korterit). Läheduses asuvad ka teised maadevahetuse krundid, kuhu Merko rajas Räägu-Kännu kortermajad (60 korterit) ja Räägu-Vuti kortermajad (33 korterit).

SÕPRUSE PST 145 Villu Reiljan väitis, et see ärimaja ongi “pensionisammas”, millest räägiti salaja pealt kuulatud kõnedes. Toomas Annus uurinud vaid, kas minister tahab investeerida firmasse Sõpruse Ärimaja oma nimel või mõne firma kaudu. Ringkonnakohus seda juttu ei uskunud.

SÕPRUSE PST 178 Osa keerulisemast skeemist, kus Merko hankis Nestele maatüki tankla tarbeks (Annus: “üks mingi bensuka värk”). Neste omakorda müüs Merkole maatüki Pärnu maantee ääres, kuhu Merko ehitas kõrghoone Delta Plaza.

KUUM PABER Ühe Merko töötaja arvutist leidis kaitsepolitsei Exceli faili “Spikker Reiljanile”, kus olid ilusti ära toodud riigimaad, mida Merko noolis, millised olid firma soovid ja kui palju ta oli valmis maksma.