Tänavu peaks maailmas müüdama 1,9 miljonit mobiiltelefoni ehk mullusega võrreldes 3,1 protsenti rohkem. Operatsioonisüsteemide turul veavad kasvu Android ja iOS vastavalt 30-protsendilise ning 15-protsendilise kasvuga, vahendab The Drum.

„Me ootame, et uus Apple iPhone6 ahvatleb neid ostjaid, kes tahavad suuremat ekraani,“ lausus Gartneri uuringudirektor Annette Zimmermann. Tema sõnul peaks Windowsi telefonid järgmise nelja aasta jooksul oma osa turul suurendama ning 2018. Aastaks peaks nende turuosa jõudma kümnendikuni. Tänavu on see neli protsenti.

Personaalarvuti turul prognoosib Gartner teatud taassünnid ehk senise langustrendi vähenemist. „Windows XP lõpetamise tõttu uute arvutite soetamine vähendab langustrendi, seda eriti Lääne-Euroopas,“ lausus Gartneri uuringute direktor Ranjit Atwal.

„1999. aastal kuulutas IBMi juht Lou Gerstner, et PC on surnud, aga näib et neil on üheksa elu,“ lausus Gumtree jaemüügi juht Anthony Blackford. „Vaadake oma kontorites ringi, ma garanteerin, et peaaegu võik istuvad laua ääres personaalarvuti või läptopi taga , planeerivad projekte või kurdavad Facebookis ilma üle.“ Gerstner usub mitmete seadmete kasutamise jätkumist. „Me tõenäoliselt kasutame personaalarvutit kontoris, nõupidamistel lülitume tahvelarvutitele ning liikudes kasutame traditsioonilisi mobiiliseadmeid,“ rääkis ta.