Kross kirjutab mõisa tegevusaruandes, et 2013. aasta oli Kõue mõisa jaoks väga aktiivne tegevusaasta. "Tegemist oli esimese täispika tegevusaastaga. Kõue mõis jätkas koostööd kohaliku kogukonnaga ning enda tutvustamist Eestis ja välismaal. Suuremateks välismaisteks sihtturgudeks individuaalturismi reklaamimise osas kujunesid Skandinaaviamaad ja Itaalia," seisab aruandes.

Kõue mõis jätkas mullu Eesti ärituristile mõeldud toodete arendamist. "Kõue mõisa eesmärgiks on pakkuda Eesti ärikliendile turul nišitoodet, mis eristub standardsetest koolitusruumide pakkujatest seeläbi, et pakub vajalikke teenuseid uuenduslike ja personaliseeritud lahenduste kaudu," ütleb aruanne.

Kõue mõis on jätkanud ka Kõue mõisa brändi kujundamist läbi sariürituste. 2012. aastal käivitus Baltisaksa ürituste sari, mis on suunatud Eestis elavatele baltisaksa kultuuri huvilistele.

"Kõue mõis jätkab aruande järgi kindlasti koostööd erinevate teatritega ja muusikaürituste korraldajatega. Erinevate kultuuriürituste korraldamisel on üheks eesmärgiks laiendada mõisa tegevuste ringi ja seeläbi olla kliendile atraktiivsem, aga oluliseks eesmärgiks on ka Eesti kultuuri ja kunsti toetamine," kirjutab omanik.

2013. aastal töötas Kõue mõisas keskmiselt 22 töötajat. Eelmisel aastal rahuldas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Kõue mõisa taotluse Kõue-Triigi mõisa pargi taastamise ja korrastamise sihtfinantseerimiseks. Pargi taastamise ja korrastamise tööd algasid tänavu kevad-suvel, toetuse väljamaksed jäävad samuti sellesse aastasse.

Samas ei sujunud mõisa majandamine kuigi rahakalt. Mõis jäi mullu 354 784 euoga kahjumisse, aasta varem oli kahjum 340 222 eurot.

Mõisa laenukoormus on ligikaudu 2,36 miljonit eurot. Järgneva viie aasta jooksul peab mõis laenajatele tagasi maksma umbes miljon eurot.

Mullu sai mõis EAS-ilt jäädvustuskoolituse ja Balti saksa keskuse tarbeks 146 240 eurot.