Kui 2013. aasta esimesel poolaastal ulatus Atea müügitulu Eestis 7,5 miljoni euroni, siis käesoleva aasta samal perioodil kasvas see 7% ehk 8,1 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Kõige suurema käibekasvuga segment käesoleva aasta esimesel kuuel kuul oli turva- ja nõrkvoolusüsteemide osakonna hooldusteenuste müük (50%). Sellele järgnes arvutitöökohalahenduste- ja teenuste müük (24%).

Atea 2013. aasta käive oli 16,1 miljonit eurot. 2014. aasta eesmärk Eestis on tegevuskäibe suurendamine 18 miljoni euroni. Eesmärgi saavutamiseks suurendatakse teenuste käivet ja tuuakse turule uusi lahendusi.

„Meie kindel suund on nii ettevõtte kui ka müügitulemuste stabiiline kasv. Kindlasti kasvab Atea kiiremini kui Eesti majandus, aga usun, et ka kiiremini kui IT-valdkond Eestis tervikuna,“ ütles Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.

Toetamaks pikaaegseid eesmärkide, milleks on turuosa kasv 20 protsendini, nimetas Atea Eesti nõukogu uueks juhatuse liikmeks juhi Toivo Ehasalu, kelle peamiseks vastutusalaks on turva- ja nõrkvoolusüsteemide valdkonna arendamine.

„Praegusel hetkel tegelen peamiselt uute toodete ja teenuste väljatöötamisega ning väga oluline on ka olemasolevate teenuste stabiilsuse ja kvaliteedi säilitamine. Olen kindel, et suudan anda oma panuse kogu Atea Eesti arengusse,“ ütles Ehasalu.

Ateal on kokku 84 kontorit, mis on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateas on kokku üle 6500 töötaja, kellest rohkem kui pooled on sertifitseeritud spetsialistid.

Atea kontserni kogukäive 2013. aastal ületas 2,65 miljardit eurot.