Rae vallas, Kurna külas, Tallinna ringtee ääres paikneva Maxima logistikakeskuse ehitustööd algasid sel nädalal. Keskuse projekteerija on Nord Projekt AS ja ehituse peatöövõtja AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg, omanikujärelevalve teostaja on AS Telora-E. Ehituse valmimise tähtajaks on planeeritud detsember 2015.

Logistikakeskuse rajamise eesmärgiks on luua üks keskne laokompleks, mis võimaldaks teenindada Maxima kõiki kauplusi üle Eesti. Keskuse üldpindala on koos lao- ja kontoriruumidega umbes 45 000 ruutmeetrit, mis teeb sellest ühe suurema ühes järgus rajatud logistikakeskuse Eestis. Keskusesse rajatakse kuiv-, külm ja taaraladu koos 130 kauba vastuvõtu platvormiga, mis hakkavad plaanide kohaselt teenindama igapäevaselt umbes 300 autot, mille tulemusena väheneb omakorda kauplusi teenindavate autode arv. Kokku ligi 30 miljonit eurot maksva minevas keskuses saab tööd 350 inimest.

Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on logistikakeskuse ehituse ettevalmistustööd olnud väga positiivne näide kahepoolsest koostööst eraettevõtte ja omavalitsuse vahel.