Búi sai idee kui luges mullu ilmunud ÜRO raportit, et putukate söömine võib päästa maailma näljast. Raportis soovitati, et inimesed, eriti läänemaailma inimesed, peaksid sööma rohkem putukaid, kirjutab portaal IceNews.

Putukad on äärmiselt kõrge toiteväärtusega. Harilik toakilk sisaldab 100 grammi kohta 21 grammi valku, mida on peaaegu sama palju kui lihaveises, kuid oma massi kasvatamiseks vajab kilk veisest neli korda vähem toitu, seisab raportis.

Lisaks söövad putukad asju, mida inimesed süüa ei saaks. Lehmad ja kanad seevastu konkureerivad teravilja pärast oma peremeestega. Putukad paljunevad kiiremini, võtavad vähem ruumi ja tekitavad vähem kasvuhoonegaase.

Selle aasta alguses lõid raportist inspiratsiooni saanud noormehed ettevõtte BSF Productions, mille eesmärgiks on teha putukatest toite. Nende esimeseks tooteks on energiabatoonid, milles on harilikud jahvatatud toakilgid. Toote nimeks saab Crowbar.

Kui noormeestelt küsida, kuidas nad veenavad inimesed putukaid sööma, vastas Stefan: “Enamik inimesi ei ole harjunud putukaid sööma, nad peavad võtma julguse kokku, et võtta esimene amps. Pärast seda nad saavad aru, et energiabatoon maitseb suurepäraselt ja karta ei ole midagi.”
Stefani kinnitusel kilgil endal mingit erilist maitset ei ole ning batoonis on tunda mandli, kookose ja kakao maitset.

Esimesed batoonide prototüübid peaksid valmima järgmiseks sügiseks.