Sarnaselt talve lõpus tehtud automaatpesulate võrdlustestiga valis Autoleht seegi kord jõukatsumise osalisteks nelja suure firma – Jazzi, Lukoili, Olerexi ja Statoili – Tallinna pesulad. Käidi küll samade firmade pesulais, kuid vahelduseks valiti teisel aadressil asuvad asutused.

"Enim huvitas meid see, kas talvise sitke saasta eemaldamisega hätta jäänud pesurobotid saavad edukamalt jagu suvisest kergemast mustusest: porist, tolmust, putukalaipadest, linnusõnnikust jms. Kuna mõni auto oli väga määrdunud ning maanteelt kogunenud pori rohkem kui nädala päikese käes kere külge küpsenud, tellisime sarnaselt eelmise korraga pigem kallima kui odavama pesu," selgitas Autolehe toimetaja Elmar Ots.

Tulemus sai tema sõnul osalt eelmise testi omaga sarnane, osalt aga õnneks ka natuke erinev.

"Statoil suutis end häbiväärselt viimaselt kohalt kõrgemale upitada, kuid samas pettusime märtsikuise testi võitjas Jazzis. Kuigi viimases on ainsana pesemisse kaasatud ka inimene, ei parandanud see tulemust. Mis kasu on leotusaine käsitsi pritsimisest ja suure silmatorkava putukalaiba tulistamisest survepesuriga, kui suurem osa kadunukesest jäi ikkagi auto külge?" pahandas Ots.

Vähemkogenud juhile võib Otsa hinnangul olla ka tülikas Jazzi kõnealuses pesulas autot ise pesumasina alt kuivatipuhuri alla ajada, sest firma on autot vedava konveieri arvelt raha kokku hoidnud.

Seekord andis Autoleht võidu Olerexile, kuigi veatult puhtaks ei saanud suhteliselt vähe määrdunud auto ka seal.

Pikemat lugu seiklustest Tallinna pesulates saab lugeda 23. juuli Autolehest.

Hea lugeja, millist autopesulat kiidad või laidad sina?