„Rööpad ei ole hiljaks jäänud, lihtsalt tarnetega tuleb pingutada,“ kommenteeris raskusi rööpaehituse eest vastutava Merko Ehitus Eesti projektijuht Tiit Joosti.

Sajandi ehituseks nimetatud projekti Joosti sõnul kuum ilm siiski ei sega ning töötajad saavad kenasti hakkama. Lisaks Ukraina sündmustele võivad ehitust tabada muud ootamatused nagu ehitusel ikka, seetõttu olid asjaosalised ettevaatlikud lõplike garantiide andmisel. Siiski ollakse kindlad, et Pärnu maantee liiklus taastatakse 1. septembriks ning lubatult saab trammidepoo oktoobri lõpuks valmis. „Täna oleme oma planeeritud ajakavas sees,“ ütles Joosti.

Kogu ehituse raskeim olukord võib saabuda augustis, kui kogu trammiliiklus seisatakse 4. augustist 24. augustini, 20 päeva jooksul teenindavad reisijaid asendusbussid. Ka Joosti ütles, et augustis töökoormus tõuseb.

Kogu projekt võib maksma minna kuni 90 miljonit eurot, investeeringuid on teinud nii Euroopa Liit kui Tallinn. Enno Tamme sõnul ollakse eelarve piirides, kuigi ootamatuid väljaminekuid on siiski ette tulnud.

Kokku tuleb Tallinnasse 20 uut trammi, mille maksumus on kokku umbes 50 miljonit eurot. Esimene uus tramm saabub Hispaaniast novembris, järgmised kuusteist 2015. aasta alguses ning optsiooni eest saadud trammid 2016. aastal. Esimese trammireisi võivad linlased teha tõenäoliselt 2015. aasta alguses, sest enne avalikku kasutust peab tramm läbima testsõidud.