Üksmeelselt arvatakse, et elektri hind on tõusnud märkimisväärselt ning see muutus on omakorda tõstnud kaupade hindu.

Üks lugeja avaldas Kasulikule oma arvutused, millest selgus, et võrreldes 2012. aastaga maksab ta elektri eest kaks korda rohkem. Mitmed aga ütlesid, et elektri hinnas endas polegi probleem, lõviosa kulutustest moodustavad võrguteenus ja muud peidetud maksud.

„Võrguteenus on tihtilugu suurem kui elektrihind ise. Avatud turg on olnud tarbija mõnitamine, sest kemplemine käib ainult mõnede sentide üle, aga võrguteenusega lajatatakse täie rauaga,“ arvab Kasuliku lugeja.

Toodi välja, et mujal Euroopas makstakse elektri eest vähem ning kiideti Lätit selle eest, et lõunanaaber kompenseerib avatud elektrituru hindu elanikele. Eesti turgu hinnates leiti, et hinnavahe pakkujate vahel on väike. Heideti ka ette, et Eesti avatud elektriturg on illusioon.

„Kuni pole mitut reaalset energiatootjat on tegemist monopoliga,“ põhjendas meie lugeja, miks on tegu pseudoavatusega. Eesti avatud elektriturul toimuvat nimetati ka spekuleermiseks. „Hinnaga mängimine toob paljudele potentsiaalsetele töötutele leiva lauale ja lisaks või ja vorstigi selle peale,“ näeb lõpetuseks üks lugeja turus midagi positiivset.