Saksa meedia on Soomest kirjutanud ikka positiivses võtmes, kuid nüüdses artiklis tõdetakse, et enam ei ole põhjust Soomet kiita. Riigi võlakoorem on alates globaalsest finants- ja majanduskriisi algusest 2008. aastal ligi kahekordistunud ning ka töötuse määr kerkinud.

Leht kirjutab, et Soome majandus ei kasva ning riik on nüüd koos Küprosega Euroopa Liidu riikide seas tagumises otsas.. Reitinguagentuur Standard & Poor’s langetas kevadel Soome reitinguväljavaate stabiilselt tasemelt negatiivseks.

Soome on ka see Euroopa Liidu riik, mida Ukraina kriis valusalt puudutab, sest ajalehe kinnitusel ei mõjuta Venemaa vastu kehtestatavad sanktsioonid ühtki teist riiki nii tõsiselt.

Lisaks kritiseerib ajaleht ka Soome valitsuse tegemisi, tõdedes, et viimastel aastatel on nad langetanud rohkem valesid kui õigeid otsuseid. Lehe hinnangul oli 2008. aasta majanduse turgutamise otsus, millega valitsusparteid otsustasid valitsuse võlakoormat 20 miljardi euro võrra suurendada, ajalooline viga.

Ajaleht toob põhjanaabrite majanduse ainsa positiivse nurgana välja fakti, et reitinguagentuur Moody’s on andnud Soomele kõrgeima, AAA tasemel krediidireitingu.