Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 11,8 protsenti, teatas keskus.

Käesoleva aasta seitsme kuuga käideldi Transiidikeskuse konteinerterminalis 152 560 TEU’d, mida on 2,7 protsenti enam kui möödunud aastal. Koos üldkaubaterminaliga oli seitsme kuu kaubakäibeks 1 674 555 tonni, mis on 13,3 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

"Teeme pingutusi selle nimel, et taaskäivitada konteinerliiklus ro-ro laevadega Muuga ja Vuosaari vahel ning loodame veel sel aastal kauba liikuma saada,” kommenteeris tulemusi Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Ettevõtte juhtkond näeb võimalusi kiiremaks kasvuks. “Jätkuna edukatele Moskva ja Shanghai messidele oleme saanud viimastel kuudel väga tõsiseid ostupäringuid, mis tõotavad iseäranis üldkauba osas meie teise poolaasta kaubamahte tõsta," ütles Laidvee.

"Ka meie terminalist väljuvate konteinerrongide arv suureneb igakuiselt ning juba täna veetakse rongiga ligi 30 protsenti meie poolt käideldavatest konteineritest. Rongidel veetavate konteinerite olulises segmendis oleme siinse regiooni absoluutne liider,” lisas ta.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.