RIA Novosti kirjutab, et Venemaa veterinaaramet on üksteise järel keelanud mitmete liha- ja piimatoodete, puuviljade ja mahlade ning kalatoodete sisseveo Ukrainast, lisaks piimatoodetele tahetakse keelata ka sealsete kondiitritoodete import, mille valmistamisel kasutatakse piimapulbrit, kondentspiima ja koort. Veto on peale pandud ka pea kõigile Poola puu- ja juurviljadele ja Rumeenia veiselihale.

„Mitte mingil juhul ei ole need vastus Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidele!“ kinnitas RIA Novostile Rosselhoznadzori juhi abi Aleksei Aleksejenko.

„Sanktsioonide eest meie ei vastuta. See on puhtalt tehniline abinõu. Kui vaadata meie veebilehelt statistikat keeldude kohta, siis pole neil ettevõtetega, kelle suhtes on sanktsioone kehtestatud, mingit seost,“ ütles Aleksejenko.

Lisaks juba mainitud riikidele on puudutavad Rosselhoznadzori keelud ka Moldaaviat – 18. juulil said ajutise keelu puuviljad ja alates septembrist lisandub veel terve rida kaupu nagu liha, piim, suhkur, nisu, juurviljad, alkohoolsed joogid, mööbel jne.