Venekeelse Delfi ajakirjanik külastas randa eile õhtul kella üheksa ajal ning siis parkimistasu ei küsitud. Politsei- ja piirivalveametist saadeti ajakirjanikule OÜ Strantum haldusosakonna juhataja Aaro Schmalzi kommentaar. Schmalz selgitab, et Harku vallavalitsus andis Luige tee 9 kinnistu parkimise korraldamiseks 26.maist kuni 1.septembrini Strantumile tasuta kasutada.

„Randa tulijate autod ummistasid varem kogu tänava ning inimesed ei saanud enam koju. Uus parkimissüsteem kehtib esimest aastat ning on ennast igati õigustanud,“ selgitas Schmalz.

Lepingu kohaselt on Strantumil õigus võtta maa-alal parkimise korraldamise eest tasu kuni 5 eurot ööpäevas ühe auto parkimise eest. Vastukaaluks pandi Strantumile kohustus kasutusse antav maa-ala korras hoida ja teenuse pakkumise käigus tekkiv prügi omal kulul ära viima.

Küsimusele, miks tasulise parkimise kohta ei ole teavet, vastas Schmalz, et tegelikult on see info teenindajal olemas ning seda tuleb vaid küsida. „Tahvel infoga, et parkimist korraldab Strantum, püsis vaid kaks päeva, siis lõhkusid vandaalid selle ära. Püüame nüüd info piletimüügiga tegeleva töötaja juurde mahutada,“ rääkis ta.

Schmalzi sõnul on tasuline parkimine hommikul 9-10st kuni õhtul kella kuueni, mil rahvast on juba vähem.