Austatud Haapsalu linnajuhid

Läänemaa üks suuremaid tööandjaid, PKC Eesti sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase kuna jätkuv kliendibaasi konsolideerumine ja muutunud ostukäitumine seavad järjest suuremaid nõudmisi tehastelt eeldatatavale paindlikkusele, mida Haapsalu tehas, arvestades tööjõu saadavust ning tootmise mastaapi, tulevikus pakkuda ei suuda. PKC Eesti jätkab tootmist Keila tehases ning pakub 100-120 Haapsalu tehase töötajale võimaluse tööd Keila tehases jätkata, olles valmis korraldama transporti Haapsalu ja Keila vahel.

Haapsalu tehas annab tööd 347 inimesele ning seoses tehase sulgemisega on PKC Eesti sunnitud septembrist aasta lõpuni järk-järgult töötajaid koondama. Koondatavate koguarv selgub, kui on teada, kui paljud töötajad soovivad ja saavad tööd Keilas jätkata.

PKC Eesti püüab omalt poolt igati kaasa aidata, et kõik Haapsalu tehase töötajad leiaksid endale kiiresti sobiva töökoha. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust nii igale töötajale kui ka tervikuna Haapsalule ja Läänemaale. Püüame oma inimesi võimalikult palju uue töökoha otsingutes toetada ja abistada.

Oleme kavandanud koos Töötukassaga nõustamisprogrammi, mis käivitub 11. augustist ning kus käsitletakse kindlustushüvitist koondamise korral, koondamisteatega tööotsija staatust, ravikindlustust, töötuna arvele võtmist, töötuskindlustushüvitise temaatikat, töötutoetusi ja tööturuteenuseid.

Töötukassaga koostöös on meil plaanis edaspidi korraldada ka vastavalt huvile ja vajadustele Tööotsija töötubasid, milles osalejad saavad ülevaate tööturust, näpunäiteid sellest, kust tööd otsida, soovitusi ja abi kandideerimisdokumentide koostamiseks ning töövestluseks valmistumiseks.

Oktoobris korraldab PKC Eesti koostöös Töötukassaga Tööpakkumiste päeva, millele kutsub ja kaasab piirkonna teisi ettevõtjaid, kes töökäsi vajavad.

Meie andmetel on 230 PKC Eesti Haapsalu tehase töötaja elukoht Haapsalus. Kuigi osa neist jätkab eeldatavasti tööd PKC Keila tehases, on siiski tegemist suure arvu inimestega, kes lähiajal nõu ja tuge vajavad.

Teen ettepaneku kohtumiseks, et leida koos inimeste jaoks sobivaid lahendusi ning kindlustada koondatavatele nii tugi uue töökoha saamiseks kui ka omavalitsuse igakülgne abi ja vajadusel laialdane sotsiaalne toetus. Esimesed kohtumiseks sobivad päevad oleksid 18. ja 19. august.

Olen tänulik teie toetuse ja kaasaelamise eest inimestele, kelle tööpanusest me väga lugu peame.