Seeder arvab, et Venemaa jätkab „jaga ja valitse“ stiilis poliitikaga. „Venemaa ei keela kõikidele riikidele ühtemoodi, vaid püüab erinevaid riike kohelda erinevalt. Sellega püütakse mingil määral tekitada riikide vahele pingeid,“ ütles Seeder. Ta ütles, et Venemaa on ikka püüdnud Euroopa Liidu liikmesriike käsitleda ükshaaval, mitte tervikliku siseturuna. Ta ei hakanud spekuleerima, kui karmilt Eestit käsitletakse. „Võib-olla jääb mõni liikmesriik üldse mõneks ajaks sanktsioonidest välja. Seda on väga raske öelda,“ kommenteeris Seeder.

Vene turg ongi ebastabiilne ning riskantne ja Eesti ettevõtjad on sellega pidanud ammu arvestama, on Seeder kindel Eesti tootjate võimekuses olukorda lahendada. Ta arvas, et mingil hetkel võib Eesti tarbija jaoks olla sanktsioonidel ka ajutine positiivne mõju – hinnad võivad ekspordimahtude vähenemise tõttu langeda. „Rõõmustamiseks ei tohiks kellelgi põhjust olla,“ on Seeder siiski kindel sanktsioonide pikaajalises kahjulikkuses.

Seeder arvab, et Euroopa Liit peaks oma sanktsioone suunama varade külmutamise ja liikumispiirangute kehtestamise juurest eemale. „Mõjusam ja väärtuspõhisem oleks tehnoloogia- ja relvastuspiiranguid kehtestada,“ on Seeder kindel.