Täna teatas PKC Eesti Haapsalu juhtmetehase peatsest sulgemisest ja lubas 347st töötajast 100-120le pakkuda tööd Keila tehases.

“Kui vähegi võimalik, siis inimestele, kes täna koondamisteate saavad, on küll soovitus töökoht vastu võtta, kuna ettevõte ise igakülgselt pakub võimalust Keilas tööl käia, pannes ka bussi tööle,” ütles Evelin Kullison. “Või kaaluda võimalust maakonnast välja vaadata. Maakonnas midagi rõõmustavat ei ole.”

Kullisoni sõnul on Läänemaal pea viissada registreeritud töötut ja juulikuus oli läbi töötukassa vahendada 20 töökohta. “Üsna raske on leida tööd,” sõnas ta.

PKC töötajate kasuks räägib see, et nad on kvalifitseeritud tööjõud. “Meil on ju Läänemaal ettevõtjaid näiteks puidu või õmblustööstuses, kes just otsivad kvalifitseeritud tööjõudu. Siin on ka sõnum meie (Läänemaa - toim.) oma ettevõtjatele, olge head, võtke meiega ühendust, kui te täna otsite ja me oleme valmis neid inimesi välja õpetama ja ka vahendama,” ütles Kullison.

Alates esmaspäevast on PKC Eesti Haapsalu juhtmetehases viis päeva järjest kohal töötukassa inimene, kes nõustab koondatavaid. “Järgmisel nädalal kindlasti ka selgub, mida need inimesed konkreetselt vajavad,” ütles Kullison.