„Sellest sügisest hakkab meile rongijuhte koolitama Tallinna Tehnikakõrgkool, ainus kool, mis Eestis raudteega seotud koolitust pakub,“ ütles Elroni personalijuht Liia Rentik. „Liialdamata võib väita, et see on tänapäeva Eestis üks väheseid erialasid, kus edukale lõpetajale on töö sisuliselt garanteeritud.“

Hetkel töötab Elronis 79 rongijuhti ning 6 rongijuhi õpilast, kuid tööd oleks pakkuda veel 10 rongijuhile.

Juba 27. augustil algusega kell 10.00 korraldab Elron koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooliga infopäeva, kus osalevad nii tulevased õpetajad kui ka Elron kui tööandja. Avaldusi koos elulookirjeldustega ootab kool 5. septembrini.

Rentiku sõnul vaatavad Elroni esindajad koos kooliga seejärel üle kandidaatide sooviavaldused ja CVd ning valitakse välja 10 potentsiaalset rongijuhti, kes peavad läbima tervisekontrolli.

Tervisekontrolli edukalt läbinutega sõlmib Elron töö- ja koolituslepingud. Peale teooriaõpinguid (umbes 2,5 kuud, 368 tundi) toimub praktika Elronis (16 nädalat, 640 tundi), mille eest makstakse juba ka töötasu.

Praktikale järgneb veel 40 tundi õppetööd ja vedurijuhtimise teooriaeksami sooritamine maanteeametis, millele järgnevad eraldi väljaõpe ja sertifitseerimised Elronis.

Koolitus toimub täiendkoolitusena päevaõppe vormis, koolitusprotsess lõpeb eeldatavalt 2015. aasta mais.

Teadmiseks:

Raudteeseaduse alusel väljastatakse vedurijuhiluba isikule:
- kes on vähemalt 20-aastane;
- kes on läbinud keskhariduse baasil raudteeveeremi juhtimiseks vajaliku koolituse ja saanud vastava väljaõppe raudtee-ettevõtja juures;
- läbinud tervisekontrolli ja kutsesobivuse psühholoogilise kontrolli, lähtudes vedurijuhi töö vastutusest ja töö eripärast;
- kes on sooritanud Maanteeametis edukalt vedurijuhtimise teooriaeksami.
Õppetöö toimub eesti keeles. Kui rongijuhiks õppima asuv õppur ei ole omandanud eestikeelset keskharidust, peab ta esitama riigikeele oskuse tõendi.
Koolituse baasõppekava mahud on järgmised:
- teooria, 368 tundi auditooriumis;
- stažööri praktika (tasustatav), 640 tundi ettevõttes;
- valmistumine riiklikuks kutseeksamiks, 40 tundi;
- riiklikule kutseeksamile maanteeametis (masinate tundmine ja sõidueksamid) järgnevad väljaõpe ja sertifitseerimised Elronis.