Ärilehe andmetel lasi vastava süsteemi paigaldada maja omanik osaühing Helicom. Äriühing kuulub Avalloone veiniärist tuntud Marko Palmile ja Olav Järvele. Turvasüsteem andis häire, mis pidi jõudma turvafirmani Securitas.

Miks kell 23.58 turvafirma pulti jõudnud häire ei jõudnud sealt koheselt päästeteenistuseni, ei ole esialgu teada. Päästeamet sai tulekahjust teada kell 00.06, kui juhuslik möödakäija helistas häirekeskusesse.

Olgu öeldud, et päästeteenistuse kesklinna komando asub põlengupaigast mõnesaja meetri kaugusel Raua tänava alguses. Kui 23.58 signalisatsioonist Securitasele läinud häire oleks samal minutil jõudnud päästeteenistuseni, oleks esimene päästeauto jõudnud sündmuskohale 00.00-00.01. Tegelikult said aga päästjad õnnetusest teada alles 00.06.

Vastav info turvasüsteemide õigeaegsest rakendumisest jõudis õnnetuse uurijateni peatselt pärast õnnetust, täna ennelõunal.

Tartu maantee kinnistu üks omanikest ja täna päeval ka õnnetuskohas askeldanud Olav Järve ei soovinud ühelegi Ärilehe küsimusele vastata.

Hoone kõige suurema rentniku Kangadžungli omanik Ailen Nõmbergi sõnul on neil turvateenuse leping Skarabeusega, aga tulekahjuhäire süsteem oli seotud just majaomaniku lepingupartneriga.

Eesti viimaste aastate üks suuremaid hoonepõlenguid puhkes kesköösel. Seda kustutati ligikaudu 10 tundi. Kolmekorruselise hoone põlengu kustatamisel töötasid kõik pealinna päästekomandod ja kaks komandot Harjumaalt.