„Lääne, see tähendab meie eneste aetav sanktsioonipoliitika, mille vältimatu tagajärg on olnud see, mida venelased teevad, teeb rohkem kahju meile kui Venemaale,“ ütles Orbán raadiointervjuus Reutersi vahendusel. „Poliitikas nimetatakse seda iseendale jalga tulistamiseks.“

Ungari on suures sõltuvuses energiaimpordist Venemaalt ning selle aasta alguses sõlmis Budapest Venemaa tuumaenergiafirmaga Rosatom kümne miljardi euro suuruse kokkuleppe Ungari ainsa tuumajaama laiendamiseks.

Venemaa on ka Ungari suurim kaubanduspartner väljaspool Euroopa Liitu, kuhu Ungari eksportis 2013. aastal 2,55 miljardi euro eest kaupu.

„Euroopa Liit ei peaks mitte ainult kahju kandnud tootjatele, olgu nad siis Poolast, Slovakkiast, Ungarist või Kreekast selle kuidagi hüvitama, vaid kogu sanktsioonide poliitika tuleks ümber mõelda,“ ütles Orbán. „Ma annan oma parima, loomulikult oleme me kõik teadlikud Ungari kaalukusest, nii et võimalused on selged, aga ma otsin partnereid, et muuta Euroopa Liidu sanktsioonidepoliitikat, mida minu arvates ei ole piisavalt läbi mõeldud.“

Neljapäeval kritiseeris Euroopa Liidu sanktsioone Ungari naaberriigi Slovakkia peaminister Robert Fico, kelle sõnul on need mõttetud ja ohustavad Euroopa Liidu majanduskasvu.