Raudteemuuseumi direktori Deana Põdra sõnul on kavas värvida raudteejaama hoone ka teiselt poolt ning korrastada ja vanailmeliste valgustitega valgustada perroon, kirjutab Lääne Elu.

Raudteejaama miljööd hakkavad täiendama ka infosildid, haljastus ja heliefektid. Vedurid sildistatakse elulugudega ja osa vanu puuvaguneid saab uue kuue.

Raudteejaama paigaldatakse säärased heliefektid nagu piiskopilinnuses. Ootesaali tuleb „virtuaalne kassapidaja”, mida sisse lülitades saab kuulata raudteeinfot kolmes keeles.

Näituseruumidesse jaamaülema kabinetti sisenedes saab kuulda ülema tervitusteksti. Perroonil on külastajal võimalik käivitada raudteehääled, näiteks auruveduri vile ja ärasõiduhääled.

Jaamahoonesse tulevad ajalugu tutvustavad stendid ja hoone ette raudteejaama kompleksi teisi osi tutvustav skeem.

Raudteejaama külastajaile jagab tulevikus teavet ka ootesaali vana kassaluugi aknasse paigaldatav puutetundliku ekraaniga infoterminal.

Projekti koostasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Keskustevõrgule Deana Põder ja Haapsalu linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialist Kaido Sipelgas.

Raudteejaama projekt taotles Keskustevõrgult 900 000 krooni, omaosalus on 300 000 krooni. Haapsalu linnapea Teet Kallasvee andmeil oli linna eelarves raudteejaamale määratud 400 000 krooni. „100 000kroonise eelarveraha ülejäägi tõstame linnuse tarvis ümber,” lubas linnapea.