Nii arvati sanktsioneeritavate toodete hulgast välja laktoosivaba piim, lõhe, praetud lõhe ja forell, seemnekartul, sibul, magusa maisi segu, herned ning dieettooted, teatab Interfax.

Lisaks tavalistele dieettoodetele tehakse müügierand ka vitamiinidele ja mineraalainetele, proteiinitoodetele, loomsetele ja taimsetele ning nende segu sisaldavatele ning kiudaineterohketele dieettoodetele.

Eelmisel nädalal ütles Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš, et peagi tehakse ettepanek lakstoosivaba piima ja lisatoiteaineid sisaldavate preparaatide, sealhulgas sportimiseks mõeldud lisaainete impordikeelu alt vabastamiseks.

Mitmed dieettooted ja laktoosivaba piim vabastati aga ilmselt seetõttu, et rahvusvahelised inimõiguste organisatsioonid saatsid Venemaa peaministrile kirja, kuna selliste toiduainete keelamine võib paljudele allergia ja muude hädade all kannatavatele inimestele saatuslikult mõjuda.

Venemaa valitsuse 7. augusti otsuse järgi on suurele hulgale toodetele kehtestatud embargo. Keelatud on müüa nimekirjas olevaid produkte, mis on pärit EL-ist, USA-st, Austraaliast, Kanadast või Norrast.