Andreas Laane on Nordeas töötanud alates 2007. aastast, enne selel aasta veebruaris panga juhi ametisse asumist juhtis ta jae- ja korporatiivpangandust. Aprillis valiti Laane Pangaliidu uueks juhatuse esimeheks.

“Lahkun pangast rahuliku tundega ja parimate soovidega uuele juhile. Minu juhtimise ajal on Nordea panga turuosa ja klientide arv suurenenud enam kui kaks korda ning Nordea on kindlustanud positsiooni kolme suurima panga seas. Soovin tänada kõiki kolleege ja kliente, kes on aidanud sel teekonnal edu saavutada,“ ütles Laane.

Nordea Grupi Balti panganduse juht Inga Skisaker tunnustas Laanet senise panuse eest. „Nordea Eesti on saavutanud häid tulemusi tugeva kliendikeskse lähenemisega. Uus juht Petri Nikkilä toob kindlasti nii Nordea Eesti kui kogu Baltikumi pangandusse meile vajalikku rahvusvahelise panganduse kompetentsi," rääkis ta.

Soome päritolu Petri Nikkiläl on pikaajaline kogemus globaalse haardega ettevõtete müügi- ja äriarenduse juhtimises.

Nikkilä on varasemalt juhtinud Nordea Grupi müügi, klienditoe ja turundusvaldkondi ning HSBC panga globaalse kliendistrateegia, -segmenteerimise ja -pakkumise valdkonda. Ta on töötanud ka äriarendusdirektorina globaalse haardega kontsernis Mars Inc. ja äridirektorina Unilever AMET`is.

Nordea Eesti puhaskasum 2014. aasta esimesel poolaastal oli 19,1 miljonit eurot.