Olgugi, et tegemist on keerulise ja raskesti hoomatava tehnoloogiaga, ei pea me selle kasutamiseks täpselt teadma, kuidas see töötab. Nii nagu ka näiteks interneti või nutitelefoni puhul, kirjutab Krüptoraha.ee.

Piisab kui teada mõningaid põhimõtteid ja funktsioone; edasi saab usaldada ülejäänusid, kes on juba sama valiku teinud.

Selleks, et alustada, tuleb luua endale kõigepealt konto mõnesse levinuma online-vahetaja juures, kus saab osta Bitcoine mõne tavaraha nagu dollarite või eurode eest.

Keskkonnad, mis toetavad eurosid: Kraken, BitStamp, BTC-e.

Kui konto on registreeritud, siis tuleb see ka verifitseerida ehk kinnitada oma olemasolu ametlikult. Selleks soovivad keskkonnad enamasti näha koopiat või kvaliteetset nutitelefonipilti sinu ID-kaardist või passist ning elukoha kinnituseks mõnest arvest.

Konto verifitseerimise protsess on manuaalne ja võtab aega mõned päevad. Kui ka see on tehtud, on sul võimalik oma kontos seadistada pangaandmeid ning järgnevalt saad oma pangast kanda raha oma vahetajakontole, et seal see Bitcoinide vastu vahetada.

Nood keskkonnad on kõrge turvalisusega, seepärast soovitatakse kasutada ka päris turvalisi paroole ja autentimist mobiiliseadme abil.

Läinud talvel toimunud maailma suurima Bitcoini vahetaja MtGox pankrott näitas kogu maailmale seda, et mõistlik on oma varandust hoida ikkagi enda valduses, mitte veebi-walletis.

Bitcoini süsteem annab selleks võimaluse. Ehk kui coinid on keskkonnast ostetud, tasub need veebi-walletist mõnda enda valduses olevasse walletisse üle kanda.

Kui coinid ostetud, on võimalik nende eest reaalseid kaupu internetist osta, Airbalticust ja Bookinghouse'ist reise broneerida või näiteks Sushicatis süüa.

Kindlasti lisandub aktsepteerivaid ärisid järgemööda juurde. Eestis küll kahjuks mõnevõrra aeglase tempoga, kuid mujal maailmas jõudsalt.