Izraeljanile kuulub Maardus, Vana-Narva maanteel asuv ettevõtte Technomar&Adrem. See toodab parketti, pakendeid ja kaablitrumleid. Äripäeva mulluses puidutööstuste TOP 20-s figureeris Izraeljani firma 8. kohal.

Päästeamet sai täna öösel kell 00.32 väljakutse Technomar&Adremi territooriumile, sest süttinud olid üks hoonevälistest tootmisliinidest. Päästjad said tulele õigeaegselt ligi, mistõttu ei ohustanud leegid lähedal asuvaid tootmis- ega laohooneid.

Hoidus tahtlikult maksudest

Äripäev on korduvalt kirjutanud, et Izraeljani vineeri- ja parketiäri teenis aastaid varjatud tulu ja püüdis selle maksustamisest pääseda, nii otsustas maksuamet ja kohtud.

Maksuamet määras aastate eest Izraeljani ettevõttele Technomar&Adrem kokku 5,5 miljoni euro ulatuses maksunõude ja intressid, millest jäi pärast kompromissi alles umbes 2,8 miljonit. Pärast intressidega arveldamist jäi maksuamet vaidluses plussi 0,32 miljoni euroga.

Maksunõude hüppeline vähenemine Izraeljani kasuks ei lükka aga ümber riigikohtu otsuse seda osa, milles märgiti, et Izraeljani ettevõte hoidus tahtlikult maksudest.

Maksuvaidlus puudutas Izraeljani ettevõtte Technomar&Adrem tegevust 1990ndail ja 2000ndate alguses.

Majad Peterburi keskklassile

2011. aasta augustis kirjutas Ärileht, et Igor Izraeljan ehitab Peterburi ukse ette luksusliku linnaosa.

Izraeljani perefirmale Technomar&Adremi kuuluv Venemaa arendusfirma Tareal alustas tsaaride suveresidentsi Petrodvoretsi lähedale rajatavas Vanino linnaosas majade ja korterite müüki.

"Vundamendid on juba rajamisel, ostjateks ootame rikkaid, samuti jõukat keskklassi," ütles Izraeljan. "Praegu tuuakse mitmeid olulisi riigiasutusi Moskvast Peterburi ja nende töötajad pole sugugi vaesed inimesed, samuti loodame oma klientide seas näha edukate ettevõtete noori juhtivtöötajaid."

Ehituskohaks valitud rajoonist jõuab Peterburi kesklinna 20–25-minutise autosõiduga. Nii soodsal asukohal on suur eelis linnas, kus äärelinna elanikel kulub tööle jõudmiseks ligi 2,5 tundi. 120 miljonit eurot maksva arenduse kaasfinantseerija on Eesti Swedbank, kirjutas Ärileht kolm aastat tagasi.

Mulluses Äripäeva Rikaste TOP-is oli Igor Izraeljan 92,9 miljonile eurole hinnatud varandusega 14. kohal.