Eile õhtul teatas Michael Bloomberg enda asutatud finantsinfo ning meediafirma Bloomberg LP juhtidele, et juhatuse esimees ning tema kauaaegne sõber Daniel L. Doctoroff lahkub aasta lõpus ettevõttest ning Bloomberg ise võtab juhtimise aasta algusest üle, kirjutab The New York Times.
Aastaid on mees kinnitanud, et ei ole täiskohaga ettevõtlusest enam huvitatud.

Bloombergi poliitikast lahkumisel eeldati, et 72-aastane ärimees pühendab suurema osa ajast 32,8 miljardi dollari suurusest varandusest osa heategevuseks jagamisele. Relvamüügi kontroll, sisseränne ning tervishoiuprobleemid pidanud võtma suurema osa tema ajast ning Bloombergi kontoris oleks ta veetnud vaid mõne tunni päevas. Seda eeldust kinnitas ka Doctoroffi jaanuarikuine töötajatele saadetud kiri.

Kuid viimastel kuudel on ettevõttest 88 protsenti omavat Bloombergi üha sagedamini peakontoris näha olnud ning algselt paaritunnised tööpäevad venisid kiiresti 6-7 tunnisteks ning suuromanik haaras kohtumistel ning strateegiliste ostuste langetamisel võtmerolli.

Ja nii andiski juhtimisvolituste jagamisest frustreeritud 56-aastane Doctoroff kaks nädalalt tagasi teada, et plaanib ameti maha panna. Kuigi Bloomberg veenis teda jätkama, jäi Doctoroff endale kindlaks.

Bloomberg omakorda kinnitas, et ta ei plaaninud juhtkohta haarata, kuid lihtsalt armus uuesti ettevõtmisse, mille ta 1981. aastal asutas. Ta tõdes, et pärast jaanuarikuist paari nädala pikkust puhkust ning heategevusega tegelemist sai talle selgeks, et just Bloomberg LPs töötamine tekitab kõige rohkem huvi ja põnevust.