Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 23,1 protsenti, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta kaheksa kuuga käitles Transiidikeskuse konteinerterminal 174 539 TEU’d, mis on 4,3 protsenti enam kui möödunud aastal.

Koos üldkaubaterminaliga oli 8 kuu kaubakäibeks ligi 1,9 miljonit tonni, mis on 8,9 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

„Tänu konteinerterminali laienduse kasutusele võtmisele alates juulist oleme oluliselt tõstnud terminali tootlikkust, mis võimaldab meil ka praeguses üha pingestuvas majandusolukorras konteinertransiidi mahtusid kasvatada. Samas on nii Eesti kui ka Venemaa oma SKP kasvuprognoosi 7 korda vähendanud, mis hakkab kindlasti mõjutama ka meie terminali läbivaid kaubakoguseid," kommenteeris ettevõtte juht Erik Laidvee.

"Kaubavoo kasvatamine langeva turu tingimustes on suur väljakutse, mille nimel teeme kogu oma kollektiiviga tõsiseid pingutusi. On heameel tõdeda, et ka meie kliendid on seda märganud ning lisaks on tootlikkuse tõstmiseks tehtud investeeringud ja arendused aidanud meil juurde saada ka uusi rahvusvaheliselt tuntud kliente,” lisas ta.

Samaaegselt tegeleb ettevõte ka põhja-lõuna suunalise transiidi arenduseks vajalike eelduste loomisega.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.