Wahlroosi hinnangul on Soome olukord katastroofiline ja mõrvarlik ehk seis on tema sõnul halvem kui 1991. aastal, mil riik langes majandussurutisse. Ta viitab ka Rootsi rahandusministri Anders Borgi hiljutisele intervjuule, milles viimane viitab Soomele kui hoiatavale näitele sellest, kuidas riik saab ise oma konkurentsivõimele hävitava hoobi anda.

“Langetasime paar tööjõuturgu puudutavat halba otsust, mida püüdsime parandada, kuid muutsime sellega tööturu veelgi jäigemaks. Kulud tõusevad, ja tulemus on käes: töökohad kaovad,” tõdeb ta.

Wahlroos märkis, et viimase kuue aastaga on palgad kerkinud 20 protsenti, samas kui sisemajanduse kogutoodang ei kasva. “Tegelikult SKT on vähenenud. Kui küsite, kas see on probleem, siis vastus on –jah,” kinnitas ta.

Soome peaminister Alexander Stubb on korduvalt kinnitanud, et vaatamata raskustele ei tohiks Soome siiski masendusse langeda, sest niimoodi suureneb depressioon veelgi ning sisenõudlus väheneb. Wahlroos tõdes, et hindab seda seisukohta ning vähesel määral on see ka tõsi. Kuid kinnitas: “Kui me ei tunnista endale kui halvad asjad tegelikult on, ei toimu ühtegi muutust.”