CrossBorder Capitali analüüsis märgitakse, et investorid on hakanud raha Suurbritanniast kiirendatud tempos välja viima.

Augustis voolas riigist välja 16,8 miljardit naela, see on kõrgeim kapitali väljavool alates investeerimispanga Lehman Brothers kokkukukkumisest 2008. aasta sügisel. Konsultatsioonifirma tegevdirektor Michael Howell sõnas, et Šotimaa võimalik iseseisvumine on kapitali väljavoolule hoogu juurde andnud. Naelade väljavool on päevakorral juba juunist, kuid erilise hoo sai see tema sõnul sisse augustis.

Deutsche Banki uuringus tõdetakse, et  18.septembri referendumil Šotimaa iseseisvumisele  öeldud „jah“ sõna läheks ajalooraamatutesse kui poliitiline ja majanduslik viga ning oleks ühel pulgal Winston Churchilli 1925. aastal langetatud otsusega taastada naelsterlingi sõjaeelne pariteet, mis lasi riigi majanduse sisuliselt põhja ning USA keskpanga Föderaalreservi vigadega, mis vallandasid eelmise sajandi 30-aastate nn suure depressiooni.

Deutsche Banki analüütikud hoiatavad, et referendumi „jah“ tooks kaasa sarnase majandussurutise ning toonitavad, et iseseisvusihalusel on oluliselt negatiivsemad tagajärjed kui inimesed oskavad endale ette kujutada.