Lagarde tunnistas seda Briti mainekale majanduslehele Financial Times Kreeka finantskriisi puudutavale küsimusele vastates. „Ma parem ei räägi sellel teemal pikalt, sest kui varem rääkisin kreeklastest ja nende maksumaksmisest, sain tapmisähvardusi ning pidime turvameetmeid karmistama,“ lausus ta.

Lagarde tõi eduka reformiriigi näiteks Iirimaa, kus poliitikud on viimastel aastatel suutnud valulikke reforme läbi viia ning seejuures sotsiaalse sidususe säilitada. „Iirlased on käitunud väga targalt. Portugal on seda samuti suutnud ning elanikud ühe mütsi alla koondanud,“ tõdes ta.
Kreeklased aga on tema sõnul teine teema. "Kas laevatööstus maksab makse? Kas teised maksavad? Ma ei arva nii,“ tunnistas Lagarde.

Ajakirjaniku küsimusele, kas probleem ei seisne mitte selles, et kreeklaste ja ka teiste riikide rikkad ning edasipüüdlikud kodanikud suunduvad paremate töökohtade ning madalamate maksude otsingul välisriikidesse, vastuseks tunnistas Lagarde, et see ei ole tõepoolest vaid Kreeka probleem. Ka kolmekümneaastased prantslased lahkuvad riigist. „Kui andekad inimesed tunnevad, et nende koduriigis ei ole neil arenguks võimalusi ning nad ei saa oma ettevõtlusega alustada, on see väga kurb,“ lausus Lagarde.