"Eesti Arengufondi nõukogu ülesanne on planeerida fondi tegevust, olla Arengufondi ja selle juhatuse tegevuse järelevalveüksus. Juulikuus arutati Arengufondi nõukogu kohtumisel nõukogu esimehe Ville Jehe ettepanekul fondi senist tegevust. Arutelu aluseks olid nii fondi siseaudiitori kui ka olulisemate koostööpartnerite esitatud hinnangud fondi viimase paari aasta tegevusele, mille palus esitada nõukogu esimees. Et nõukogul ja juhatuse esimehel Tõnis Arrol oli erimeelsusi fondi juhtimise ja asjaajamise korralduse ning investeerimisvaldkonna strateegia osas, esitas Arro nõukogule 24. juulil lahkumisavalduse, mille nõukogu vastu võttis," kirjutab Jehe.

Nõukogu esimees kinnitab, et arengufondi tegevmeeskond on nõukogus arutatut värskelt analüüsinud, võtnud arvesse erinevate koostööpartnerite tagasisidet ja selle alusel arengufondi lühikest kui ka pikka tegevusplaani uuendamas. Neist viimase - fondi tegevusstrateegia - pikem arutelu seisab ees oktoobrikuisel nõukogu koosolekul.

Ühtlasi käib Jehe sõnul arengufondi erinevate tegevusvaldkondade ja sealhulgas ka tütarettevõttest investeerimisfirma SmartCapi tegevuse auditeerimine, mis viiakse lõpule novembrikuu viimaseks nädalaks. Siseauditi tulemused esitatakse nõukogule detsembris ja avalikustatakse kinnitamise järel.

Arengufondi koduleht ütleb, et arengufondi ja SmartCapi portfellis on 18 ettevõtet.

Eesti Ekspress ja Ärileht kirjutasid täna, et Tõnis Arro lahkus arengufondi juhi kohalt „poolte kokkuleppel” juba 24. juulil, kuid tegelikult lasti juhtimisguru sisuliselt oma kohalt lahti.

Enne arengufondi endise juhi Tõnis Arro vallandamist valmis siseaudit, mis juhtis tähelepanu tervele reale puudustele ning eelkõige sellele, kuidas Arro fondi raha enda isiklikuks heaoluks kasutas.