Võrguettevõtjale, millest suurim on Eestis Elektrilevi, seadusega kohustuseks pandud hüvitamissüsteem ja kahjude fikseerimine on sageli aeganõudev ning pakub kannatanule hüvitist tihtipeale vaid ettemääratud mahus. Paljudel juhtudel korvab see vaid murdosa tekkinud kahjudest. Kodutehnika kindlustamine, kas siis mõne kindlustusseltsi juures või valides vastavat lahendust pakkuv elektrimüüja, on nii kahjude hüvitamise kui asjaajamise osas märksa paindlikum ja tõhusam. Võrguettevõte lihtsalt ei suuda kannatada saanud kodutehnikale kindlustusega samaväärset kaitset pakkuda.

Üks peamisi elektriga seotud kodutehnika rikete tekitajaid on voolukõikumine. Kodutehnika riknemist põhjustavad seejuures sageli just ohtliku amplituudiga liigpingeimpulsid, mis võivad tekkida võrgukatkestustest ning hilisematest taaslülitamistest. Kuid sarnaselt mõjub läbi meie vooluvõrgu kodutehnikale ka äike, mida peetakse vääramatuks jõuks, mille puhul võrguettevõtja hüvitist ei paku. Ka ei hüvitata koduloomade poolt põhjustatud kahjusid või kui sündmus elektrivõrgus avaldus kiirete pingemuutustena. Samuti tuleb arvestada, et pea 60% tänasest elektrivõrgust ei ole üleüldse ehitatud vastamaks tänapäevastele elektritarbimise tingimustele. Nii toimub üle Eesti igapäevaselt sadu ja halvematel aegadel isegi tuhandeid rikkelisi elektrikatkestusi, mis kodutehnika kasutuskõlbmatuks võib muuta ja mille vastu ei anna garantiid ka ükski kodutehnika tootja. Elektrimüüja Elektrum Eesti viis käesoleva aasta suvel läbi küsitluse, kus osales üle 1000 elektritarbija. Vastused näitasid, et iga viies majapidamine Eestis on elektririketest tekitatud kahjudega kodutehnikale vahetult kokku puutunud.

Selge on see, et tänapäeva kodudes on kordades rohkem kodutehnikat kui 20 või isegi 10 aastat tagasi, mistõttu on tõusnud ka ohupotentsiaal, et midagi seadmetega juhtuda võib. Seetõttu on mõistlik oma kodutehnika võimalike elektririketest tingitud kahjude vastu kindlustada, mitte jääda lootma vaid võrguettevõtja algelisele hüvitussüsteemile, mis võib päädida hüvitusest sootuks ilmajäämise ning asjatu aja –ja närvikuluga.