Gaasienergia AS jätkab täies mahus kõigi seniste Gasum Eesti funktsioonide täitmist. „Kuigi ettevõte vahetab omanikku ja nime, jätkub kohalik gaasivarustus katkematult“ kinnitas Alexela Energia juht Marti Hääl.

Alexela Energia jaoks on tegemist strateegiliselt olulise verstapostiga, kuna ettevõte on töötanud energialahenduste valiku arendamise nimel. „Gasum Eesti ost on Alexela Energiale järgmine samm laiendamaks klientidele pakutavat energiaportfelli,“ sõnas Hääl.

Plaanitavast tehingust anti teada 25. augustil ning konkurentsiamet andis tehingule on heakskiidu 16.septembril. Gasum Eesti tegeles Raplamaal ja Tabasalus gaasi müümisega ettevõttele kuulus 62 kilomeetrit gaasitrassi. Gasum Eesti käive oli 2013 aastal ca 2 miljonit eurot ja ettevõttel oli 4 töötajat.

Gasumi asepresidendi energiateenuste alal Jarko Alanko sõnul soovib Gasum keskenduda oma põhitegevusele ja arendada gaasiturgu Põhjamaades ja Soomes.

Alexela Energia on Alexela grupi energeetika ärisuuna valdusettevõte, kuhu kuuluvad mootorikütuste jaemüüja Alexela Oil, Paldiski LNG terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli, elektri- ja soojatootja Kiviõli Keemiatööstus, vedel- ja maagaasi ettevõte Reola Gaas ja energiamüügiga tegelev Elektrimüügi AS. Alexela Energia konsolideerimisgrupi ettevõtete käive oli mullu üle 214 miljoni euro ning neis töötab enam kui 1000 inimest üle Eesti.