Kokku on laudakompleksi investeeritud 11 miljonit eurot. Väätsa laudakompleksis on 2200 lehma, kuid see peaks suurenema 3300le.

„See on märgilise tähtsusega investeering,“ tõdes Taavi Rõivas. Tema sõnutsi on investeering märgilise tähtsusega kahel põhjusel. Esiteks on see tehtud ajal, mil meie suur naaberriik teatas, et ei soovi meie piimatooteid. „See on nende kaotus,“ kinnitas Rõivas. „Meie teame, et Eesti piim on kõige parem,“ lausus ta lisades, et tal on hea meel, et vaatamata tõsistele väljakutsetele suudavad meie ettevõtjad probleemidele konkreetseid lahendusi otsida. Lisaks on peaministri sõnul märgiline Väätsa laudakompleksi innovaatilisus ning muljetavaldav efektiivsus. Rõivase kinnitusel eksivad need, kes innovatsiooni seostavad vaid arvutitega ning just põllumajanduses on saavutatud märkimisväärseid edusamme.

„Jutt, et Eesti piimasaaduste lisandväärtus võiks olla suurem, on kulda väärt,“ kinnitas Rõivas, sest just lisandväärtusest suurenevad meie inimeste sissetulekud ning ettevõtete kasumid.

Trigon Dairy Farming Estonia juhatuse esimees Ülo Adamson lausus, et pikemas perspektiivis tahab ettevõte jõuda sinna, et hakata ise piimast ka tooteid tegema.

Trigon Dairy Farming Estonia nõukogu esimees Joakim Helenius lausus, et Eesti piimatööstused on liiga väikesed. Efektiivseks tegutsemiseks peaks tööstus Heleniuse sõnul ostma päevas sisse 500 tonni piima, meil on suurima tööstuse võimsus sellest poole väiksem.